Workshops LEGO® SERIOUS PLAY®

“We willen het anders doen”

Bovenstaande is vaak gehoorde uitspraak, wanneer het gaat over teamontwikkeling, het vormgeven van een nieuwe organisatiestrategie, het overbruggen van de ‘kloof’ met de klant/burger/patiënt of bij het oplossen van complexe en minder complexe vraagstukken tijdens een project. Maar hoe ga je dat dan doen zonder energie-vretende sessies met saaie PowerPoints en het onvermijdelijke leesvoer?

Komt bovenstaande je bekend voor als teamlid of als opdrachtgever? Dan is de tijd aangebroken om aan de slag te gaan met LEGO® SERIOUS PLAY®. Tijd om een beroep te doen op de verbeeldingskracht en creativiteit van de (tijdelijke) teamleden met een gefaciliteerde methode die energie opwekt in plaats van afbreekt. Tijd om aan de slag te gaan met een inspirerende vorm van serious gaming, die er voor zorgt dat jullie op een effectieve manier met elkaar in gesprek gaan.

Spelen, leren en organiseren komen samen

En aan wat voor (organisatie)vraagstukken kun je denken voor het inzetten van LEGO® SERIOUS PLAY®? Hieronder een aantal voorbeelden:

• Hoe realiseren we meer betrokkenheid binnen de organisatie?
• Hoe geven wij onze missie en visie vorm?
• Hoe werken wij als (project)team samen?
• Op welke manier kunnen we als organisatie de klantgerichtheid verbeteren (Een workshop om samen met klanten te doen)?
• Hoe kunnen we gebruik maken van de talenten binnen het team?
• Hoe gaan we de implementatie van een nieuw (CRM)systeem nog betere begeleiden?
• Hoe geven we vorm aan ‘HR als businesspartner’?
• Wat zijn de gevolgen van de toenemende concurrentie voor onze organisatiestrategie?
• Hoe laten we de binnendienst en de buitendienst beter samenwerken?
• Wat kunnen studenten bijdragen aan het collectieve leerproces?
• Hoe willen wij als organisatie communiceren met onze (toekomstige) klanten?
• ……………… en ga zo maar door

Over LEGO® SERIOUS PLAY®

LEGO® SERIOUS PLAY® draagt op een speelse manier bij aan het oplossen van (complexe) vraagstukken. Het kan hierbij gaan om vraagstukken binnen bedrijven, lokale overheden (met burgers), onderwijsinstellingen (met leerlingen/studenten), tijdelijke samenwerkingsverbanden en organisaties binnen de non profit. LEGO® SERIOUS PLAY® is een instrument om op krachtige en originele manier tot de essentie te komen. Het is een bewezen methode, die wordt ingezet bij kleinere organisatie en ook bij multinationals.

Met LEGO® SERIOUS PLAY® maak je samen het onzichtbare zichtbaar, wat je doet volgens een vast stramien en onder begeleiding van een ervaren gecertificeerde facilitator. De workshops variëren qua tijdbesteding van een halve dag tot drie dagen.

LEGO® SERIOUS PLAY is een werkvorm, waarin plezier, storytelling en visualisatie, in de vorm van metaforen, samenkomen. Dit zorgt voor het verkrijgen van (collectief) inzicht en vaak voor meerdere oplossingen, die ontstaan door het aanspreken van de verbeeldingskracht waarover ieder mens beschikt. De deelnemers geven tijdens de speelrondes (challenges) zelf betekenis aan de gebouwde modellen. Door middel van storytelling delen zij hun verhaal met de andere deelnemers en wordt  gezamenlijk gebouwd aan het verhaal van de groep. Tijdens de challenges worden ook vragen gesteld zonder te oordelen, nieuwe inzichten en verbanden gedeeld en komt iedere deelnemer aan bod. Elke deelnemer wordt op deze manier betrokken bij het proces.

Meer weten?

Wil je als (project)team, organisatie of samenwerkingsverband op een originele en effectieve manier aan de slag met het oplossen van complexe vraagstukken of gewoon op een originele wijze met elkaar
in gesprek over een belangrijk thema binnen bijvoorbeeld een lopend project? Neem dan contact met mij op voor meer informatie over deze vorm van Organileren. Als Certified Facilitator & Workshopdesigner LEGO® SERIOUS PLAY® help ik je graag verder.