Over Organileren

“You don’t learn to walk by following rules. You learn by doing, and by falling over.”
– Richard Branson

De naam en het gedachtegoed van Organileren komen voort uit twee thema’s, die in mijn professionele leven een belangrijke rol spelen,
namelijk Organiseren en Leren.

Organiseren als uitdaging triggert mij ieder keer weer. Of het nu gaat om een project, het bouwen van een community of het begeleiden van een organisatieonderdeel tijdens een verandertraject. Op papier kunnen schrijven we er fantastische verhalen over en komen de mooiste theorieën voor het voetlicht, alleen in de dagelijkse organisatierealiteit is het toch iedere keer weer anders. We hebben immers te maken met mensen en die laten zich niet leiden door modellen op papier. Dit fascineert mij en feitelijk heb ik het geluk dat ik mijn beroep heb mogen vormgeven rondom dit thema. Goed organiseren is niet een eenmalige exercitie en een kunst op zich.

Leren kan ik niet los zien van organiseren. We kunnen niet op een goede manier een proces inrichten, een afdeling tot wasdom brengen of een nieuw gedachtegoed laten omarmen door mensen, zonder te leren van het verleden en alles wat er in onze omgeving gebeurt. Leren is een doorlopend proces wat nooit stopt. Wanneer je hier op een goede manier mee omgaat en ruimte aan geeft dan zorgt dit voor heel veel werkplezier en uiteindelijk ook het realiseren van de gezamenlijke (organisatie)doelen en dromen.

Organiseren en Leren zijn voor mij dus een onafscheidelijke duo en deze thema’s halen het beste in mij naar boven. Ik heb mijn dienstverlening hier dan ook op afgestemd om simpelweg te doen waar ik goed in ben. Vanuit de gedachte van Organileren help ik dan ook met veel plezier organisaties, afdelingen & teams en individuen hun doelen en/of dromen te realiseren.